*BION TÄYDENTÄMINEN Mieti asiakkaan näkökulmasta, voisiko teidän instagramtilin esittelytekstin eli bion sisällössä olla aukioloajat tai teidän fyysinen sijainti. Esim. Tampere tai Finland. Jos haluat, että sinuun otetaan työtarjouksissa tai tilauksissa yhteyttä -kannattaa sekin mainita joko julkaisuissa tai jo siinä bion eli instagramin esittelytekstin sisällössä. Käyttäjäkokemusta ja ostopolkuja voi helpottaa somessakin.
*KÄYTÄ KUVIA KOKONAISINA Jos valokuvia mainokseesi tai julkaisuusi ottaa ammattivalokuvaaja, hän on todennäköisesti rajannut ja muokannut materiaalin jo valmiiksi. Kannattaa julkaista kuvat kokonaisina ja tarkistuttaa julkaisut valokuvaajalta alussa. Esim. sosiaalisen median feedeissä kuvia voi laittaa myös päällekkäin (ig), kansiossa (fb) tai julkaista vaan useammin. Kaikki kuvat ei sovi kollaasiin! Ja jos silti päädyt tekemään kollaasia niin kokeile sekä mobiililla, että tietokoneella minkä kokoisina ne pikkukuvat sitten näkyvät. Saako asiakas niitä suuremmiksi laitteellaan?
*SIDO KUVAN AIHE MAINOKSEEN Kaikkea on tullut vastaan, mutta mikäli mainostat vaikka junnujalkapalloa niin siinä mainoksessa olisi hyvä olla se junnu ja se jalkapallo. Pelkkä urheiluvaate aikuisen päällä ei vielä tue sanomaasi tarpeeksi. Käyttäessä ulkomaisia kuvapankkeja yritä miettiä poikkeaako sisältö pohjoismaalaisesta liikaa. Onko mainoksestasi vaarassa tulla tökerö?
*BRÄNDIKAAVASTA POIKKEAMINEN Brändien rakentamisella visuaalisesti on toki pointtinsa. Liian tiukka linja saattaa silti olla tylsä. Ei miljardibisneksetkään päällystä jokaista julkaisuaan saman näköisellä kansikuvalla tai tee jokaisesta kohokohdastaan instagramissa saman näköistä (sillä samalla kansikuvalla).
*KARTALLA KOKONAISUUDESTA Mitä useampi kanavallanne häärää tai niissä ristiin viestii ja markkinoi, olisi hyvä jos joku tietää ja kantaa vastuuta siitä mitä kokonaisuudessaan tapahtuu. Pelkkä kireä julkaisutahti itsessään ei vielä tee vaikutusta ”professional” toiminnasta. Tähän auttaa myös sosiaalisen median viestintäsuunnitelmat.
*KOKEILE Sosiaalisessa mediassa voi ja ehkä täytyykin välillä hypätä tuntemattomaan. Aina sen pieleen menneen julkaisun saa nopeasti pois linjoilta. Katso mitä muut ovat tehneet, kysele apuja ja uskalla joskus kokeilla jotain uutta. Alustat ja sovellukset muuttavat muotoaan kaiken aikaa. Carpe diem!